Leren Wingen

 

De wingfoil, het nieuwste op het gebied van boardsporten

Wingfoil is een watersport die een board, een foil en een opblaasbare vleugel, de wing, combineert. Het doel is om boven het water te vliegen. Het is een variant van kitesurfen, die de laatste jaren erg populair is geworden. Vanaf 6 -7 knopen, een kleine windkracht drie begin je te vliegen en zal je een niet te omschrijven gevoel ervaren! Sinds 2022 beschikt Windsurfvereniging Vlietland over verschillende wingfoil setjes. Op deze manier bieden we gevorderde leden een extra uitdaging. De insteek is dan ook om zoveel mogelijk leden hier gebruik van te laten maken.

Heel het seizoen wordt er wingsurfles gegeven door onze eigen instructeurs.

In onze privé wingles leer je in twee en een half uur de basics van het wingsurfen, ook als je nog nooit op een plank hebt gestaan. We leren je in deze les hoe je weg kan varen en hoe je weer terugkomt waar je bent gestart. Als de les voorbij is ben je waarschijnlijk zo enthousiast dat je meer wilt. Daarvoor is er training op dinsdagavond. Daar leren we je nog beter varen en leer je steeds meer gevorderde technieken. Zo gaat je wingsuftechniek snel vooruit en wordt de leukste sport die we kennen nog veel leuker!

 

Privéles voor beginners en gevorderden

Een-op-een (beter) leren wingsurfen, luxer kan niet. In de twee en een half uur durende les leer je als beginner de basics van het wingsurfen. Voor de gevorderde wingsurfer wordt de inhoud van de les in overleg bepaald. Het tempo van de les wordt aangepast naar het niveau van de cursist. Deelnemen aan de privélessen is mogelijk vanaf 12 jaar. De kosten zijn €80,00 per persoon.

Privéles wordt gegeven op zaterdag om 15:30 uur of op een dag + tijdstip naar wens, we doen dan ons best om een instructeur voor dat moment te vinden.

Neem voor een privéles contact op via het contactformulier en vermeldt eventueel data en tijdstippen die je schikken.

Wat bieden we tijdens de winglessen:

  • Een-op-een begeleiding
  • Goed materiaal om het wingsurfen snel onder de knie te krijgen
  • Gebruik van een surfpak van de club
  • CWO opgeleide instructeurs
  • Instructeurs die surfend les geven!
  • Veiligheid: gebruik van een drijfvest en er ligt een motorboot stand-by

Na de introductie wingles, in de vorm van een privéles, ben je er klaar voor om mee te doen met de dinsdagavondtraining!